SchoeBroek advocaten & mediators:
uw advocaat op steenworp afstand

Geschil tussen ondernemer en leverancier

De zaak

Een ondernemer  en een leverancier hadden een geschil over de levering van onderdelen voor fietsen. In de procedure bij de rechtbank deed de leverancier een beroep op zijn algemene voorwaarden. In deze voorwaarden stond onder meer dat hij vergelijkbare onderdelen mocht leveren als de bestelde onderdelen (tijdelijk) niet meer leverbaar waren. 
 

Hoe zijn we te werk gegaan?

Het bleek dat de leverancier zijn algemene voorwaarden niet van toepassing had verklaard op de overeenkomst. Ze stonden alleen op zijn website. De ondernemer had zijn algemene voorwaarden wel van toepassing verklaard. Hierdoor waren de algemene voorwaarden van de ondernemer van toepassing op de overeenkomst. Tevens hebben we een tegenvordering ingesteld voor de vergoeding van de schade en extra kosten om alsnog de onderdelen elders te bestellen. 
 

Het resultaat

Doordat de algemene voorwaarden van de ondernemer van toepassing waren, werd deze in het gelijk gesteld. Hij hoefde de onderdelen niet af te nemen.  Ook werd de tegenvordering toegewezen en kreeg hij de gemaakte kosten vergoed. 
Whitepaper
Wilt u meer weten? Wij delen graag onze kennis in een aantal whitepapers.
Contact
Wilt u juridisch advies of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan