SchoeBroek advocaten & mediators:
uw advocaat op steenworp afstand

Geschil verdeling nalatenschap

De zaak 

Een echtpaar overlijdt. Drie meerderjarige kinderen blijven achter. Zij zijn ieder voor een derde erfgenaam. Tot de nalatenschap behoren spaartegoeden en een woning. Deze woning blijft onverdeeld. De kinderen maken daarom afspraken die worden vastgelegd in een beheersovereenkomst; afspraken over het genot, gebruik en beheer van de woning. Broer A wil echter op enig moment geen mede-eigenaar meer zijn van de woning onder meer omdat het onderhoud ervan veel tijd kost en hij op dat moment wel wat extra geld kan gebruiken. Hij wil dan ook dat de boedel wordt verdeeld. Zus B en broer C willen dat echter niet.

 

Hoe zijn wij te werk gegaan?

Wij hebben eerst zus B en broer C aangeschreven met het verzoek hun medewerking te verlenen aan de verdeling van de boedel. Hierbij hebben wij ook de redenen van broer A aangegeven. Zus B en broer C willen echter nog steeds niet meewerken. Daarop hebben wij ze een concept dagvaarding gestuurd, en ze de laatste mogelijkheid geboden om zonder tussenkomst van de rechter alsnog medewerking te verlenen aan de verdeling van de woning.
 

Resultaat

Uiteindelijk is de woning in goed overleg en zonder tussenkomst van de rechter verkocht. De opbrengst is tussen de twee broers en de zus verdeeld. 
Whitepaper
Wilt u meer weten? Wij delen graag onze kennis in een aantal whitepapers.
Contact
Wilt u juridisch advies of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan