SchoeBroek advocaten & mediators:
uw advocaat op steenworp afstand

Arbeidsrecht werkgever

Als uw bedrijf structureel groeit, heeft u extra personeel nodig. Maar waaraan moet een arbeidsovereenkomst voldoen? Wilt u iemand meteen in dienst nemen op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd? Of kiest u liever eerst voor flexibiliteit? Er zijn verschillende mogelijkheden, maar u wilt afspraken wel goed op papier hebben.
 
En als u één of meer werknemers in dienst heeft, heeft u te maken met heel veel regels. Denk alleen al aan toepasselijke cao-regels omtrent arbeidsomstandigheden. Anderzijds weet u ook wat u van uw werknemers mag verwachten. Wat als er onverhoopt discussie ontstaat tussen u en uw werknemer(s) en dit tot een conflict leidt? Meteen ontslaan is wellicht niet uw eerste keuze. Maar als het dan toch tot een procedure komt, wilt u weten hoe u dit tot een goed einde kan brengen.
 
Hoe prettig is het dan om als ondernemer iemand te hebben die u over deze en andere werkgerelateerde zaken kan adviseren? Bijvoorbeeld over de inhoud van een arbeidsovereenkomst of wat wel of juist niet te doen bij ontslag? Een juridische procedure kost tijd en veel voorbereiding. Daarom adviseren wij u liever vóórdat u hier aan begint. Wij laten u weten wat uw kansen zijn en welke hindernissen u tegen komt zodat u goed beslagen ten ijs komt.
 

Wat kunnen wij voor u betekenen? Een greep uit de verschillende mogelijkheden:

  • beoordelen en opstellen arbeidsovereenkomsten;
  • beoordelen en opstellen bedrijfsreglementen;
  • advisering voorgenomen wijzigingen arbeidsvoorwaarden;
  • advisering en bijstand in ontslagprocedures bij UWV en kantonrechter.
 
Whitepaper
Wilt u meer weten? Wij delen graag onze kennis in een aantal whitepapers.
Contact
Wilt u juridisch advies of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan